Om de grote toevloed aan genodigden in goede banen te leiden en iedereen de kans te geven uitgebreid kennis te maken met zowel de culinaire klasse als de professionaliteit van Ambrosia Fijnkeuken, werd gewerkt met twee groepen.
"De eerste sessie vond plaats van 13u tot 16u, de tweede van 18u tot 21u", vertelt chef-kok Kurt Van den Broeck die samen met zijn echtgenote Else Verschueren het cateringbedrijf runt. "We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze eigen kruidentuin voor te stellen met onder meer enkele gesmaakte workshops rond verse kruidensmoothies en tapenades met kruiden van eigen teelt. Eén van de blikvangers was ongetwijfeld onze 'rollercoaster' in de vorm van een ronddraaiende tafel waar één van onze chefs voortdurend hapjes bereidde en aan de klanten aan de andere kant van de tafel serveerde. De genodigden kregen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding in de keuken waar we onze gastronomische maaltijden bedenken en natuurlijk ook bereiden. Daarna volgde het tweede deel van de receptie met ook nu weer een ruime degustatie van allerlei heerlijke hapjes en drankjes."
Hoewel de weergoden even dreigden roet in het eten te gooien, groeide het feest die dag twee keer uit tot een groot succes, met niets anders dan tevreden klanten. "Een aantal onder hen was hier nog nooit geweest. Bijgevolg bracht het feest ons ook in de gelegenheid om die mensen uitgebreid kennis te laten maken met Ambrosia Fijnkeuken en haar professionele manier van werken."