Eigen kweek

eigen kweek

Geuren - kleuren - smaken - parfums

Ruim 40 jaar ben ik gefascineerd door de kracht van kruiden naar smaak toe en de impact op textuur en structuur.
Waarom wordt laurier toegevoegd aan stoofpotten, tijm in hoestsiropen, rozemarijn in zalven of eucalyptus in oliën?
Simpelweg omdat deze producten allemaal hun geneeskrachtige werking hebben, vezels afbreken, helende enzymen bevatten, etc...
Al deze kruiden dragen bij en vervolledigen smaak, geur en gevoel. Basisproducten in ons bestaan.
Kruiden geven in de keuken eindeloze combinaties: toevoegen bij sorbet of ijs, gebruiken als decoratie, basis voor azijnen en oliën of afwerken van gerechten en sauzen.

Enkele jaren geleden kregen we de kans een 1000 M2 grond te verbouwen naar kruidentuin met ook een aanbod aan klein plukfruit en hier en daar toch zeer zeldzame en authentieke appelsoorten. Wij worden hiervoor ook sterk ondersteund door Vegobel, marktleider in produceren van verse kruiden in pot www.vegobel.be

Vanaf maart beginnen de eerste gewassen boven te komen: amandelbloesem, Chinese bieslook en ga zo maar door meer dan 30 soorten kruiden en eetbare bloemen. Zelfs tot half november plukken we onze eigen herfst framboos.

Onze kruidentuin wordt ook opgevrolijkt door een dozijn aan kippen en verschillende bijenkasten. Bijen zijn echte teamplayers: samen zorgen ze voor de lekkerste Ambrosia honing.

Hiermee willen we ook ons steentje bijdragen bij de ecologische voetafdruk: produceren – groenafval in compostbak (en voeding voor de kippen) – composteren – 2 jaar later gebruiken als compost om onze kruiden te voeden – laten bevruchten door onze eigen bijtjes - oogsten en terug produceren: de cirkel is rond

Twijfel niet en kom is kijken vanaf eind april tot eind november staat ons tuin altijd open.

Kurt

Biologische voedingskringloop Ambrosia Fijnkeuken



biologische voedingskringloop Ambrosia